Dünya’ya en son 50.000 yıl önce yaklaşan kuyruklu yıldız, Dünya’ya çok fazla yaklaşmaya başlıyor. Bilim insanları, C/2022 E3 (ZTF) isimli bir yıldızın detaylı görüntüsünü paylaştı.
Neandertaller’in Dünya’ya geldiğinden beri görülmeyen bir kuyruklu yıldız dönüş yolculuğuna hazırlanıyor. Resmi olarak C/2022 E3 (ZTF) olarak adlandırılan yıldız, Güneş’in yörüngesinde her 50.000 yılda bir döner ve Dünya’ya en yakın yaklaşımını 1 Şubat 2023’te gerçekleştirmesi beklenir.
Ancak, C/2022 E3 (ZTF) Mart ayında keşfedilmiştir. Bilim adamları, parlak yeşil ışığı ve sarı toz kuyruğunu ortaya çıkaran ilk ayrıntılı fotoğrafı çekti.
Bilim adamları, bir kuyruklu yıldızın 40 milyon kilometre uzaktayken çıplak gözle görülebileceğini bildirdiler.
Comet C/2022 E3 (ZTF), gökbilimciler tarafından Mart ayı başlarında Zwicky Tesisinin Geniş Alan Kamerasıyla keşfedildi. O zamandan beri, kuyruklu yıldız önemli ölçüde parladı ve şimdi Corona Borealis’in kuzey takımyıldızından geçiyor.
Buna karşılık, kuyruklu yıldız şu anda Dünya’dan 180 milyon kilometre uzakta ve 1 Ocak’ta Güneş’e ulaşacak, bir daire çizecek ve ardından Dünya’ya yaklaşacak. Comet C/2022 E3 (ZTF), Temmuz 2020’de NEOWISE’den bu yana çıplak gözle görülebilen ilk kuyruklu yıldızdır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
50 Bin Yıl Sonra Dev Kuyruklu Yıldız Dünya’ya Geliyor
Yorum Yaz